Säsongens andra långlopp avklarat, Bodenloppet 40 km. Bättre insats än sist i ett riktigt slitlopp. -19 vid start och ökande snöfall. För att ta det från början så hade jag en kanonträningsvecka, förra veckan. Gick all in på kvailitetspassen och nytt pulspers på stakning på snö:) Kände mig riktigt pigg och med den där besynnerliga känslan att vilja plåga sig, denna veckan var väl känslan istället den motsatta……

Och vad beror då sånt på, svårt att säga men under toppveckan var jag även hemma med sjukt barn, nån slags magsjuka som jag sedan kände av i början av denna veckan med dålig mage och dålig matlust. Hann bli lite orolig om jag inte skulle bli helt kurant och kunna få i mig tillräckligt med mat. Det gick väl ändå någorlunda bra även om jag inte kände mig blixtrande.

20160206_133348

På tredje varvet, då som lok, för en under varvets gång sinande skara…

På plats fick starten flyttas fram en timme i väntan på att temperaturen skulle stiga, vilket den gjorde till slut men kallt var det och snöfallet bara ökade. Optimalt raceföre , får man tänka:) Ovallat var inget alternativ med tanken på föret och snön, annars hade jag valt det. Under skidtestet stod det klart att jag inte har ett par skidor som går i kallföre varken med eller utan valla. Höll inte på att ta mig fram och kände mig lite uppgiven tills Christian kom på att jag kanske kunde låna hans skidor, fast de är lite för hårda för mig. Sagt och gjort, provade dem och de hade ett helt annat släpp.

Efter den första stigningen i starten var jag påtagligt påverkad av kylan, astman gör att jag liksom inte alls kan ventilera som jag ska men som tur var så släppte det efter ca 2 km och blev bättre och bättre. Såg möjlighet till 2 olika klungar att följa men den längre fram kunde jag inte nå i tjuvstiningar upp mot ballongbacken i det före som var, däremot den andra. Låg med bra men tappade lite utför som jag fick slita ikapp men inte så fasligt. Under det andra varvet skedde förändringar i gruppen och några stack och andra föll från. Jag fick ligga på ordentligt för att hänga med och släppte ibland men bet mig fast- det är jag jäkligt nöjd med! Tänkte att jag minsann inte fick passera Christian utan att ligga kloss i rygg för då får jag skämmas;) Vid varvningen så skedde ytterligare förändringar i gruppen, kom ikapp några och några stack, jag började få svårt att få fast skidorna men hamnade ändå som lok och under slutet av varvet var det bara en till som hängde mig, men farten sjönk under det varvet. I sista varvningen gick han om och sa att han kunde dra, toppen , äntligen! Tyvärr så blev det en jakt istället då jag inte alls fick fast skidorna och tappade ryggen. Kämpade mig närmare hela tiden och med 3-4 km kvar var jag nästan i rygg och jag såg att han var riktigt sliten. Så med 2 km kvar kunde jag gå om och hålla undan ändå in i mål!

20160206_141110Rygg och mage hade verkligen fått jobba i trögföret och jag förstod att mot IFK Umeå- tjejen kunde jag inget göra men att jag förhoppningsvis hållit bra mot täten då Christian sekunderade ca 18-19 min efter täten med 5 km kvar. Det stämde någorlunda och i mål var jag knappt 21.30 efter herrsegraren och 2:a i damklassen. Det är jag rätt nöjd med under förutsättningarna och definitivt ett fall framåt. Bästa formen finns inte där ännu men känner mig på uppåtgående!

På´t igen:)