Det här med teknik upptar mig väldigt mycket just nu, träningsläger i helgen som var, uppstart på skidkurser och fart och teknikfokus i min egen träning. Visst jag älskar teknik, det fascinerar mig oavsett idrott/sport men det jag mycket tydligt kan konstatera är att alla har något att vinna här. För prestationen, resultatet, utvecklingen, skidglädjen och kanske bara för hälsan ( inte så liten orsak det…)

20161124_154157

På ormberget, Luleå i eftermiddag:)

Idag har jag haft PT med Johan på Ormberget i Luleå. Konstsnö i och för sig men bättre spår än i snötäckta Jokkmokk, konstigt nog. Idag stod fart på agendan och måste faktiskt säga att jag har lite fart och mer ska det bli! Kul och bra pass, som vanligt:)  Där vi kunde konstatera att staktekniken sitter bättre och bättre, träffen är säkrare och kroppens lutning börjar bli helt korrekt. Himla kul, egen utveckling ger också mycket även om kunders är ngt alldeles speciellt:) Apropå Ormberget och teknik så slog det mig ngt enormt under helgens övningar att hur kan duktiga män totalt lägga det här med teknik åt sidan och enbart fokusera på träning i alla dess former?

Ett mysterium kan tyckas om man nu lägger ner en massa tid på träning och har höga prestationsmål men så väljer man att se åt ett annat håll när det kommer till just teknik. Det finns så mycket att tjäna i både tid, fart, skonsamhet och glädje. Vad beror då detta på ? Mestadels gäller detta som sagt män och någonstans så tror jag att här upp i norr så tycker vi att vi kan åka skidor, hård träning är det som ger resultat, punkt! Det är liksom lite genant att inte” kunna”. Jag skulle så gärna vilja slå hål på den myten, för det är just vad det är.

Jo de flest här upp kan ta sig fram på skidor men det är inte samma sak som att på ett effektivt och bra sätt ta sig fram snabbt på ett par skidor. Det är snarare starkt och bevis på självinsikt, än genant, att vilja utveckla och förbättra sig. Jag slår vad om att det i alla våra kommuner finns duktiga, kompetenta tränare, förhoppningsvis uppdaterade i dagens skidåkning som vill jobba tillsammans med just dig- man eller kvinna!

Visst kanske det är lätt för mig att säga som är en tekniknörd, utbildat mig osv men jag är långt ifrån perfekt och det är just det som sporrar mig. Och kom ihåg en duktig pedagog är inte alltid = världsmästare……..

Så idag vill jag hylla duktiga tränare och underbara kunder. Tack igen Nina och Johan för er kompetens, ödmjukhet och vilja. Och tack mina kunder för ert engagemang, köldtålighet och kämpainsats!