Härligt, jag älskar jul men decemberträningen har gott så där…..fart ja men lätt nej. Har en tung känsla och är muskulärt trött. En del bihåleproblem och lite för lite mat har kanske inte heller hjälpt så nu ska jag ta det riktigt lugnt på distanspassen för att förhoppningsvis bli riktigt pigg till fartpassen och äta allt jag kommer över. Jul är ju en bra högtid för det;)

Vi har länge legat i topp vad gäller Norrbottens fulaste gran men i år tror jag vi har undvikit pallen! Kanske inte långt från men dock…

20151220_193938

Har haft 4 riktigt givande veckor med min skidteknikgrupp med avslutning ikväll, riktigt grymma brudar som gett allt.  Tack för att jag fått jobba med er och hoppas vi ses igen!

Grymma brudar, några saknas men är inte glömda!

Grymma brudar, några saknas men är inte glömda!

Det är så fantastiskt roligt att se människor utvecklas, växa, tänka och fundera kring sig själva och se intresset för skidor öka. Funderat på det själv, de senaste dagarna. Jag har alltid gillat skidor, som barn var det tid med min far på skogsskidor  med fokus på spår, tjädrar, snö och kyla. Sen övergick det till tid för mig själv i stillhet  sedan kom mörkare tider där skidorna föll i glömska . Efter en lång tid kom ljuset åter och någonstans där väcktes något. Kan andra så kan väl jag? Jag ville utvecklas, lära mig trots att jag saknade talang och erfarenhet. Nu älskar jag skidor!

20151220_174628

Det finns en tjusning med alla fören, väder och banor. Det handlar om så mycket mer än tider, rullmotstånd på rullskidor eller farter, som den som inte åker  på snö så ofta hakar upp sig på. Det handlar om känsla. En känsla för snö.

Kanske är det den känslan jag vill försöka förmedla eller hjälpa er att hitta och det är så roligt att en hel del Jokkmokkare och andra norrbottningar för den delen, hittat till AR Ski , tyvärr väldigt få män! Kanske för att jag är kvinna, inte är världsmästare eller vasaloppsvinnare och så klart inte tekniskt perfekt MEN jag kan garantera att jag inte alls är farlig och att ni kommer få så mycket mer skidglädje och förhoppningsvis en känsla för snö :)

Ibland tror jag att jag hittat den, ibland har jag den men så plötsligt är den borta, tur att jag fått växa upp med snö, en familj som älskar snö,  en tränare som ger mig utmaningar att anta med känsla för snö och till och med en vän som forskar om snö, men det är en helt annan historia!

Så God Jul om vi inte hörs förr, ät, se på Tv, umgås och ut och rör på er, gärna på skidor!