Ja nu är den här vårvintern! När jag vaknade upp i mitt barndomsrum på söndagsmorgonen var det första jag tänkte, åh varför steg jag inte upp tidigt och for ut på långpass på skaren? Nu blev det en superfin dag ändå i Skatamark med ett 20 km skogslopp. Premiär för mig men 39:e gången för arrangören! Hört om fruktade uppförs och nedförskörningar men hade ändå bestämt mig för att köra ovallat och staka!……

Johan ( Lintzén PT) ställde frågan om jag skulle staka under veckan och den väckte ett frö som jag ville så- Eftersom loppets karaktär inte var till min fördel ändå och loppet inte spelade någon roll ur ett långloppsperspektiv kändes det som ett utmärkt tillfälle att testa.

Sagt och gjort i fantastiskt väder bar det iväg- för mig med handbromsen i….tävlingsovanan gjorde att jag formligen blockstod i starten och blev genast 30 sek efter och kunde först efter ca 1 km morska upp mig och börja åka. Hårt och fint mestadels men i skogen på smalt skoterspår med all sköns skräp, rötter, mossa osv och med skarpa kurvor och is på det. Riktig raggaråkning blandat med fegåkning så klart. Svårt på så teknisk och riskabel bana att gasa på när man heller inte vet när det svänger och bär av. Däremot gjorde jag det med ett leende på läpparna- jag var igång, kände mig stark och stakade bra och fort. Visst det stod i princip till i de värsta backarna och där tappar man mycket men kom sedan upp i fart och på det lättåkta delarna gick det undan och fortsatte vara lika kul !

Nina och jag efter målgång.

Nina och jag efter målgång.

Nina segrade i D35 och fick dessutom med sig en vandringspokal efter att under de senaste åren tagit mest poäng.  Jag slutade som glad två, ganska nöjd med insatsen om än att tiden är lite blygsam. Johan gjorde ett toppenlopp, inte långt från täten. Ebba Stina stannade kvar i Vitå där det anordnades familjeskidtävling för 40:11 året i rad. Hon och morfar ställde ut och åkte ett par km för att sedan vinna påskägg, tandborstar och klistermärken- Lyckan var total när vi anlände under eftermiddagen.  Vi hade dessutom turen att få oss några paltar som arrangemanget bjöd på, satt fint innan färden hem till Jokkmokk :)

Starten har gått!

Starten har gått!

 

Jag hoppas nu på bra träningsdagar i finväder och fullt focus mot Vasan 2016, nu har jag till och med en startplats!