I november har jag haft fokus på mängd och en hel del skidor har det blivit! I Jokkmokk har vi ca 7 km spår , vilket så klart är ganska mycket ur ett sverigeperspektiv vid den här tiden, men nu börjar längtan efter de längre slingorna bli stor. Vårt elljusspår som hitintills är pistat, är mestadels uppför, rätt tekniskt och sedan nedför in i mål. Utöver det finns ett flackare parti vid stadion och sjön, upp till vårdcentralen.  Har snurrat en hel del och testat alla tänkbar varianter…….

20151201_130230

Nästan så man blir religiös!

December har nu börjat och fokus har skiftat över mot fart och teknik! Det känns roligt och utmanande. Desto mer skidor jag åker desto tydligare blir det att mycket skiljer mellan rullskidor och skidor, känsla och fart framförallt och att det tar ett tag att ställa om. Den här veckan har jag inte ”fått” nån vilodag och varje pass har innehållit intervaller och fart av något slag, så lite sliten var jag när jag idag skulle köra ett 10 km race, stakning. Snö skulle komma in mitt på dagen så jag körde igång tidigt, kallt som tusan, vilket det ofta är här i Jokkmokk, tyvärr. -18 blev till -11 då jag stod redo. Hård SO vind men inget snödrev. Ingen succé direkt, lite svårt att få upp pulsen och sliten muskulärt, kanske skulle jag lagt in en backe till för att, inte som nu måsta göra ett stop och 360 varje varv (4 st), få att få med mig fart men gjort är gjort….

Efter att ha surat hela eftermiddagen byttes skidor mot lussebullsbak. De blev helt fantastiskt bra, kanske ska jag bli bagare istället för att försöka bli skidåkare;)

20151205_183138

Det är insidan som räknas:)

Imorgon är det på´t igen, 10 km race skate, har jag aldrig gjort förut. Blir nog dessutom lite extra intressant då vi fått ca 10 cm nysnö och troligen ingen pistning förrän på måndag… Har i alla fall mindre press på mig inför det racet, så kanske det går att gå ”all in” även om farten, pistat eller ej, inte är nått att skryta med:)

Nu blir det glögg och lussekatter!