Puh.. lite stressigt har det varit den senaste tiden med mycket men roligt jobb!

4x4 Ett rullskidarrangemang av Skiproam

4×4 Ett rullskidarrangemang av Skiproam

Började juni med att fira 5:årig bröllopsdag! Lite för tidigt men jag hade ju rullskidjobb nu den gånga helgen som ju egentligen är våran helg, det gäller att prioritera…….

Vilken magisk helg det var:)

Vilken magisk helg det var:)

Helgen skulle vara barnfri och full av mys, några fältjobb och flera viktiga träningspass- Så blev det inte……På fredag natt fick jag matförgiftning och blev sängliggande, utan att kunna behålla varken mat eller vatten. Så fortsatte det i nästan 5 dygn. Men så äntligen släppte det och med andan i halsen kunde jag med stor förväntan bege mig till Gällivare och Dundret i fredags eftermiddag, för att sätta igång med 4×4 – 4 mil rullskidor i 4 dagar , i midnattssol, från fjäll genom skog och över  älv!

Så himla lyckat det blev och vilken resa vi fick göra tillsammans! Stort tack till alla deltagare, John på Elpex och Runi och Ole-Jörgen Wold som trodde på min idé!

På plats i Stuor Muorkke/ Stora  sjöfallet

På plats i Stuor Muorkke/ Stora Sjöfallet Foto: Runi Wold, Skiproam

Visst var jag orolig att inte orka, låg rejält på minus vad gäller både mat och vätska men med ett sånt härligt gäng så får man krafter utöver det vanliga;) Vi startade i Stuor Muorkke/ Stora Sjöfallet och avslutade första dagen med klättring upp till Dundrets topp i midnattssol, vi hade mer än tur med vädret:) Dag två åkte vi Porjus-Jokkmokk , dag tre Jokkmokk- Kåbdalis och sista dagen Kåbdalis- Storforsen. Med hade vi två följebilar, Skiproams samt Elpex. Runi och Ole-Jörgen, ägarna av teamet, servade, fotade och hejade fram oss! Av Elpex fick deltagarna låna stavar och prova olika rullskidmodeller, mycket uppskattat.

På rull!  Foto: Runi Wold, Skiproam

Då var vi igång! Foto: Runi Wold, Skiproam

 

Elpex försåg oss med toppenrull!

Elpex försåg oss med toppenrull! Foto: Runi Wold, Skiproam

 

I mål på toppen av Dundret! Foto: Runi Wold, Skiproam

I mål på toppen av Dundret!
Foto: Runi Wold, Skiproam

 

omgruppering! Foto: Runi Wold, Skiproam

omgruppering!
Foto: Runi Wold, Skiproam

 

Åh så var vi "äntligen"  i mål vid Storforsen! Foto: Runi Wold, Skiproam

Åh så var vi ”äntligen” i mål vid Storforsen!
Foto: Runi Wold, Skiproam

 

Så mycket sömn blev det inte 3-5 timmar /natt skulle jag tro, så mycket att tänka på, att fixa och trixa med. Men när det går så bra som det gick så gör det inget. Lite tungt att köra med 3:or med en helt tom kropp men det gick det med, körde en dag med 2:or för att skona mig lite;) Skönt med vilodag idag, både för kropp och knopp.  Imorgon drar intervallblock igång, puh!

Nu hoppas jag få vara frisk, känna mig stark, mysa med familjen och få lite värme under resten av månaden!

När man inte är ett konditionsfenomen, fysfenomen eller talang så är det träningsvilja, teknik och uthållighet man får förlita sig på och när man då får skador, sjukdomar och dåligt självförtroende är det inte mycket kvar att gå på! Men som en god vän påpekat så gäller det att ge sig själv förutsättningarna- fokusera på det som gått bra och det man är nöjd med i livet och med träningen. Att bryta ned mål, pass, intervaller eller livet i stort i mindre enheter och fokusera på det positiva!

Med 4×4 bagaget så har jag fått med mig massor med positiv energi!!!!