Hela juli har passerat utan ett enda inlägg här på bloggen…..kan inte direkt skylla på att jag har haft det körigt utan det har bara känts som om det inte riktigt finns nåt att skriva om…..Tror denna sommar, som ju i och för sig inte är över ännu, kommer att hamna på topp sämsta listan, inte bara för vädret utan för jag/vi inte riktigt tagit tag i den och gjort den till vår. Vill man nått har man ansvar att genomföra det inte bara vänta på att det ska bli av. Jag har väntat ut, inte riktigt min grej men ibland arbetar man lite i motvind och låter omgivningen suga ur all energi.

Juli har dock inneburit hyfsat mycket och tung träning för mig. Är nu rejält sliten som sig bör men ändå på banan så att säga. Så igår, med många och hårda rullskidmil i kroppen begav jag mig till vackra Tornedalen för att åka Tornedalsloppet rullskidor!

 

20150801_112507

In action……

 

Ingen officiell tävling utan lite av ett test av något som komma skall. På grund av vägarbeten kunde vi inte köra den planerade sträckan, som skidloppet med mål i Övertorneå utan det fick bli från Pello till Juoksengi ca 33 km. Tyvärr var asfalten ganska dålig, lappad och lagad, lutade och med djupa körspår så för min del var det svårt att gå på med vikten på rätt ställe, långt fram och tryck jämt över höfterna. Blev att fega lite grann och med en mer upprätt position bitvis, tappar jag lite rytm och tryck. Vi fick även ta av eller gå med rullskidorna ca 20 m på ett ställe där asfalten var borttagen, lite frustrerade men det gick!

Som enda dam blev det solokörning hela vägen….Besviken att jag inte körde på och hakade på ”gubbarna” när de röck en bit från start men nöjd att jag kunde förmå mig att ligga på så bra som jag gjorde. En svacka runt 15 km då pulsen sjönk och asfalten var riktigt dålig samt att jag hade tappat klungan i täten ur sikte men tog mig sen i kragen och körde på igen.

20150801_120217(0)

Klart bakåt…..

Regn och rusk men det gör inte så mycket annat än att det går lite tyngre. Bra arrangemang som jag hoppas kan skapa en riktigt bra tävling nästa år på ny och fin asfalt! Och vi får hoppas att några fler damer/kvinnor/tjejer kommer och deltar så att de blir tvungna att elda tjejbastun;)

Vid betalningen innan start så kom jag, tävlingsklädd och maken civilklädd men det var ändå han som fick frågan om namn och klubb?! Visar åter igen att det är en bit kvar innan kvinnor/damer/tjejer blir/är en självklarhet på långlopp och att jag behöver åka, ursäkta språket, jävligt mycket bättre, för att få respekt som skidåkare…….tyvärr.

Nåja jag hade en bra dag igår och Ebba Stina och Christian hejade på och fick bada badtunna som belöning i mål! Vi ses väl i Tornedalen på rull nästa sommar!?

Signifikant för juli har väl moln, regn och rusk varit men för oss som, jag så gärna vill slå ett slag för, de små utflykternas lov! Gräset är sällan grönare någon annanstans även om våra utflykter har pendlat mellan   2 km – 20 mil (Jokkmokks kommun är stor och Norrbotten ännu större!) så är det så roligt och viktigt att uppleva det som närområdet har att erbjuda. Genom att känna sin omgivning, med alla sinnen så växer förståelsen för  hembygd, för de som levt innan oss och för de som komma skall. Jag kan varmt rekommendera Ruovddevárre, nån km utanför Jokkmokks samhälle  med fantastiska hällområden, växter och äldre skog men även med spår av äldre gruvbrytning.

20150717_141051

Ruovddevárre

Eller varför inte köra lite längre för att ta en enkel topptur med makalös utsikt?!

20150728_140053

På Sjnjierák, Kvikkjokk.

Sätt kropp och sinnen i rörelse!

Så med lite moln i sinne, många bra träningspass i kroppen och glimtar av sol genom fina utflykter, får vi se vad augusti har att erbjuda eller rättare sagt vart benen bär och jag gör av den!

20150704_105306