Ja vilken dag det blev! En dag full av skidor och dessutom ngt för alla liten som stor. Och tänk att det kom så många, trots -17 – 18 grader men efter en period med 30-40 minus så var det ju riktigt varmt ;)

Supertrevligt att få träffa så många nya skidåkare men så klart även er ”gamla”. Jag förvånas nästan varje gång jag har lektioner över hur roligt och givande jag tycker att det är och den känslan skulle ju så klart inte infinna sig om det inte var för er Skidåkare! Skidförbundets skidlekbana för barnen var verkligen en hit och tills nästa år kanske vi får göra en vuxenvariant:)

20160124_121440

Vet inte om ni följt Stephan på glid på SVT, om inte gör det! Tycker att serien verkligen fångar några viktiga saker;  nyfikenhet, vilja, rädsla för både det okända och det svåra men även glädje över att lyckas, glädjen över att åka skidor och glädjen över att få vara ute och känna sig själv på ett nytt sätt. Funderade själv lite på vad jag gillar så mycket med att åka skidor och visst är det att prestera, bli bättre osv men störst tror jag ändå är att få vara ute och med kroppen i rörelse färdas genom landskapet.

För nog var det ändå skidglädje vi ville förmedla med skiddagen i söndags, att visa att alla kan och får  göra skidåkning till sin egen.

Med rätt målsättning för just dig så är inget omöjligt och det finns hjälp och stöd att få på vägen oavsett om det är i skidspåret, gymmet, arbetet eller hemma.

Stort tack till Kommunen/kultur och fritid, folkhälsorådet, Föreningsalliansen, Norrbottens skidförbund, Jokkmokks skidklubb och Strukturum för att skiddagen kunde bli av och blev så bra som den blev! Och så klart skidåkarsyskonen Nina och Johan Lintzén som gav oss värdefulla insikter om träning/kost och hur man kan arbeta med mål och måluppfyllelse.

Vi ses i spåret:)