Premiäråkt på 100 % natursnö, hellre än bra med viss stenslipning av skidorna, men det får man ta!

100% natursnö

100% natursnö

På söndagens schema stod distans 3 h, på valfritt sätt. Så här i höstvinter-tider får man ibland vara uppfinningsrik. Rullskidor har varit omöjliga i ca 2,5 veckor nu så terränglöpning, skidgång, stakmaskin och spinning har fått utgöra grunden för min distansträning. Less som tusan på att cykla, då jag inte ska springa så mycket för att rehabba foten, blev söndagens snö verkligen en skänk från ovan! När isen inte lagt sig på sjöarna brukar vi här i Jokkmokk åka på en skogsbilväg en bit utanför samhället innan det blivit tillräckligt med snö för att pista spåren, dit begav jag mig. Ingen bil hade varit in, ingen annan skidåkare heller, så likt en upptäcksrensande smög jag iväg. Tidigt stod det klart att just smygande diagonalning var det mest lämpade för att inte stå på näsan :)

Det magiska novemberljuset!

Det magiska novemberljuset!

Tror jag har sagt det förr men det är ngt magiskt med ljuset i november. Om det faktiskt beror på något fysiskt eller förväntan inför vad skidsäsongen ska ge, är oklart. Kanske är det båda:) Nu har det kommit mer snö så förutom att delta i run for your Life imorgon så hoppas jag på lite mer spårsnö längs appovägen och fler distanstimmar!

Fick en härlig teckning av dottern efter att jag åkte, förhoppningsvis, årets sista rullskidpass med Johan (PT-Pass med Lintzen-PT)  i Luleå för 2 veckor sedan. På pricken likt, eller vad säger ni?!

Inte direkt en selfie men på pricken likt;)

Inte direkt en selfie men på pricken likt;)

 

Nu hoppas jag att vintern håller i sig och passen här framöver blir på skidor och på 100% natursnö, tänk att man ska behöva skriva natursnö………

Tips för er Jokkmokkare: Passa på att rengöra och grundpreparera era skidor nu på lördag 14 nov! Vi håller till i Vicinos lokal, mitt emot ambulansen. Inlämning mellan 9-12, om det inte skulle fungera, kontakta mig så löser vi det! Ni som inte är Jokkmokkare- Så klart är ni också Välkomna! ;)