Tävlingspremiären för denna säsong är gjord! När vi vaknade upp på lördagsmorgonen så hade det så klart inte slutat snöa….Säkert 40 cm hade kommit vid kusten torsdag-lördag morgon. Krävs ju inte ett geni att räkna ut att det skulle bli ett slitigt lopp med dåligt stav- och skidfäste. Lika för alla så jag valde att inte fokusera på det utan intala mig att jag är stark. Funderat hela veckan på om jag skulle köra ovallat eller med fäste- alltid den stora frågan….. Skulle vilja att ”köra ovallat” var ett självklart val men är inte riktigt där än, varken fysiskt eller mentalt. Med anledning av all nysnö så valde jag dock att köra ovallat. Tänkte att det ändå skulle var svårt, i de två branta backarna, att få fäste för att spåren skulle bli helt sönderåkta och otroligt lösa.

Resized_20170114_123302

Klokt eller oklokt det låter jag vara osagt. Känns som om jag tappade 1-2 min varje varv på långbacken där det liksom knappt gick att ta sig fram. Frustrerande att inte kunna åka tekniskt rätt då jag fick ligga helt ihopvikt då stavarna sjönk till jordens  inre. Så just där hade jag velat ha fäste. Tappade de flesta jag åkte med där och fick sedan åka ikapp för att sedan vara frustrerad över att de åker för sakta där det bara är att ösa. Så nöjd med min insats trots att det rann iväg tid mot herrtäten. Höll mig lugn, tog mig ikapp metodiskt, valde att ligga i rygg där det gick även om det gick för sakta för att inte bara få åka själv. Starten var trång och det gick inte åka om då det gick oroligt tungt mellan spåren. Så även om jag hade kommit iväg med ”rätt” åkare hade jag ju fått släppa i backen. Kände mig stark och fokuserad, det tar jag med mig:) Och sen hade jag bästa hejjarklacken och langarna, Christian, Nina och Ninas far! Stort tack:)

Resized_20170114_124259_001 Resized_20170114_125841

Helgen i övrigt har fortsatt i skidans tecken. Efter tävlingen igår hade jag förmånen att jobba med en PT kund som fortsatt med två pass idag och dessutom ytterligare en PT kund i skate. Många givande timmar på ormbergsspåren men nu äntligen hemma:)!

Borde väl körda lite yoga eller stretcha lite som vår favorit bena (hund)

20170113_070357men det blir soffhäng istället, vill ju inte att min breda fluffiga bak ska försvinna, Christian ;)