Efter två helger på raken ned till Mora så tyckte jag, varför inte ta en tredje och inte bara stanna i Mora utan fortsätta till Torsby!? Detta smått vansinniga val berodde så klart inte på varken brist på sysselsättning eller ytterligare tävlingar utan Fortbildning för Skidcoacher!

Jo det var verkligen värt att köra alla dessa mil för en späckad dag med analys av både skate och klassiskt med duktiga utbildare och engagerade kolleger. Vi började dagen med ett skatepass där vi jobbade två och två samt filmades och fick ytterligare experthjälp medans. Så himla nyttigt och jag kan glädja mig med att jag har stor utvecklingspotential;) Sedan kollade vi på våra filmer och fortsatte sedan med filmer av olika åkare i klassisk teknik där vi försökte hitta pudelns kärna för teknisk utveckling. Dagen avslutades med ett besök i testlabbet. Där  kollade vi på två tester och sedan på jobbade vi med teknik på rullskidbandet på en motionär.

Test på vår utbildare Emil Svensson.

Test på vår utbildare Emil Svensson.

Så nu är jag, AR Ski 2.0 :)

Medan jag spenderade nästan all min tid i bil, så satsade Christian och Ebba Stina istället på att dra till fjälls och jaga ripa. Klokt. I kanonväder fick trollungen lära sig allt om ripor och blev en riktigt bra apportör, spanare och fjällskidåkare.

20160311_152120

Måste nog investera i ett par turskidor tills nästa år, så får fischrarna hålla sig till spåret:)

20160311_162415

Hoppas ni får njuta av vårvintern och all den skidåkning som finns kvar!