Lite som vanligt alltså;) Nåja med en långhelg kan man förhoppningsvis få till lite av allt och det kan jag verkligen säga att jag fått/ sett till att få, denna gång!

I fredags begav jag mig till Luleå för att köra träningsläger med nya och gamla bekantskaper. Så kul och givande, framförallt att ta del av erfarenheter och så klart att känna av lite hur man ligger till. Gick kanske inte in i lägret med den fräschaste kroppen men så är det ju den här tiden. Johan och Nina har verkligen hjälp mig att lyfta mig själv till nya nivåer, det är det jag tycker riktigt bra tränare ska göra! I söndags så missade jag tyvärr pass nr 2, det avslutande distanspasset för att återvända till Jokkmokk. Detta för att hålla ett pass i löpteknik och spänst på sommarens träningskonvent, också det givande och inspirerande. Spänst i backe är särskilt nyttigt och deltagarna får jobba med benstyrka och explosivitet och så blir det på ett lite maskerat sätt, en form av intervallträning. Tror det blev riktigt lyckat!

Resized_20160605_152424

Säger inte att jag har den bästa tekniken själv, men förhoppningsvis inspirerar det till att tänka på tekniken, kroppens hållning och funktion!

När jag sedan till slut kom hem så hade mina älsklingar bakat tårta. Det var bara att hugga in, oduschad!

Resized_20160605_135327

Idag fick jag äntligen sova ut lite, några veckor sen sist, 08,40 tyckte resten av familjen att det var dags att ta itu med dagen. Sedan har vi jobbat, fixt och donat, besökt barnens dag och varit på gymnastikuppvisning !

Känns bra att både fått möjligheten att bara ägna mig åt mig själv och samtidigt även kunna få göra familjeaktiviteter, under en och samma helg!

I och med dagens aktiviteter så har frågan om idrott och utseende upptagit mig lite. För mig så har utseende och idrott inget med varandra att göra. Hur jag ser ut, kroppsligt, kläder, hår el dyl har inget gemensamt med prestationer, utveckling, gemenskap, hälsa och rörelseglädje. Att bli bedömd för hur du ser ut i samband med idrott känns främmande för mig. Däremot är det vanligt i en hel del bedömningssporter. Det finns mycket jag uppskattar med ex. gymnastik som kan ge möjlighet till bra kroppskontroll och att öva på styrka och mod som du har nytta av senare i livet och det är definitivt inte någon kritik mot dessa verksamheter som gör ett fantastiskt jobb. Kanske har det att göra med att jag är kvinna och anser att kvinnor inte ska objektifieras, kanske för att jag av egen erfarenhet vet vad osäkerheter och rädslor kopplade till den egna kroppen kan leda till. Nej låt alla, barn som vuxna, få vara som vi är och upptäcka/utveckla rörelseglädje och prestation därifrån!

Och viktigast av allt – Du är inte dina prestationer , du är du och bra precis som du är!

Tack Nina för att du påminde oss om det i helgen men även tidigare:)