Japp då var man igång igen, på riktigt! Efter en månad med lite och lugn träning så har jag och många skidåkare med mig dragit igång med träningen på allvar. ”Det är på sommaren som skidåkaren föds” finns det någon som sagt och nog stämmer det på sätt och vis. Jag har gått omkring nu och känt mig lite rastlös och längtat efter att få känna mig sliten samtidigt som det så klart finns ett visst mått av ångest inblandat. Men nu är jag redo, taggad till tusen!

En av säsongens sista pass på snö syns nedan, bäckar börjar gå upp, snön är smutsig och såsig men det går ännu bra att skata på eljusspåret trots att det är länge sedan sista pistningen.

20160430_104656

Har dammat av rullskidorna, lite ovant men ändå bekant. Men det tar några pass innan man kan köra på för fullt. Löparskorna har jag också tagit fram och försökt komma igång. Min skada gör att jag måste vara extra försiktig men målet är att kunna köra långa terrängpass och backpass i terräng i år så det gäller att ha tålamod.

Det är mycket tålamod som gäller när man vill förbättra sig. Det går inte att göra allt samtidigt och inte heller att förvänta sig snabba resultat. Ett långsiktigt byggande. Jag vill bli starkare, snabbare, uthålligare och bara helt enkelt bättre- hur svårt kan det vara?! Nåja det jag gjort tills nu bygger jag vidare på, inga revolutionerande förändringar utan tålamod och hårt arbete. Körde PT med Johan i fredags intervaller på thorax-trainer och sedan styrka. Slog till med nytt pers på 5 min intervallen, riktigt gött och mycket oväntat. Är inte så dålig som jag trott med andra ord. Styrkan gör mig frustrerad men så klart har jag blivit mycket starkare och uthålligare muskulärt.

Hoppas ni också ser fram emot en barmarkssäsong med allt vad den nu kan innehålla. Jag erbjuder löpkurs här under våren, mina skador till trots……Vi kommer fokusera på teknik, spänst, intervaller och långpass i terräng så att ni kan ta med er lite tips till era egna pass. Den 2 juni blir det rullskidkväll för hela slanten! Pakkala sport kommer och visar en mängd skidor och tillbehör och jag håller en lektion med kom-igång-tema. Mycket varmt välkomna, gratis dessutom:)

Tänkte också passa på att göra en liten intressekoll! Skulle det finnas damer, tjejer, kvinnor där ute som skulle vilja delta i en tjejvasagrupp? Tjejvasan är en fantastiskt fin tävling eller motionsarrangemang för er som verkligen vill ha en vasafeeling men inte hela 9 mil.

20160303_175200

Tänk att få gå i mål här i fädernas spår eller varför inte för den delen Dundret runts 3-mil. Den tävlingen är ju också riktigt trevlig. Båda bra, realistiska mål för många!

Tanken är en träningsgrupp med begränsat antal deltagare med 2 teori/diskussionstillfällen och sedan 6 träningstillfällen med start i oktober i år. Vi pratar träningsupplägg, utrustning, tävlingsupplägg, förberedelser och tränar teknik, intervaller, långpass och mycket mer.

Om just du känner dig lockad, kontakta mig senast i augusti: anna@ar-ski.se eller 070-292050 . Än finns det platser till Tjejvasan och till Dundret runt finns det alltid plats!

På återhörande :)